Ensemble ‘OTTO MANI’, o.l.v. Mechteld Lindeboom

Zaterdag 3 november 13:00 – 14:00 uur

‘Otto Mani’ is Italiaans voor ‘acht handen’. Het Enschedese ensemble bestaat uit Mirre Valks (15) en Wieke Kramer (16) viool, Jasmien Salama (15) cello en Domien Verbeek (14) piano. Op hun programma staan werken van Bach, Devienne, Pieczonka, Piazzolla, Bruch, Bériot en Moszkovski. Dit jeugdige kwartet staat onder leiding van o.a. Mechteld Lindeboom. Docente Griet Verwaest begeleidt ook op piano.

Wieke Kramer is 16 jaar en speelt sinds 8 jaar viool. Ze heeft les bij Krzystof Wagenaar bij Kaliber-Kunstenschool en wordt nog incidenteel gecoacht door haar voormalige docente, Manuela Tannemaat. Ze speelt in het Twents Jeugd Symfonie Orkest  en is lid van een strijkkwartet. Ook zij heeft deelgenomen aan diverse concoursen , zoals het Prinses Christina concours en met Mirre en Jasmien aan het Jeugd Muziek concours Overijssel . Wieke zit nu voor het vierde jaar in de talentenklas van Kaliber-kunstenschool.
Domien Verbeek is 14 jaar oud en speelt nu ongeveer 9 jaar piano. Hij heeft les van Griet Verwaest. Op het gymnasium van Het Stedelijk Lyceum “Het Kottenpark” volgt hij ook de Kunstklas Muziek, een extra muziekopleiding die de school aanbiedt. Hij deed mee aan verschillende evenementen in en rond Enschede, evenals aan verschillende muziekconcoursen, waaronder het Prinses Christina Concours en de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble.
Jasmien Salama is 15 jaar oud en zit op het Bonhoeffer College in 4 gymnasium in Enschede. Ze heeft les bij Mechteld Lindeboom. Ze heeft aan verschillende wedstrijden meegedaan. Zo was zij vorig jaar finaliste in het Archipel Muziekconcours. Ze treedt regelmatig op als soliste en in kamermuziekverband. Ook speelt Jasmien in verschillende orkesten, namelijk het Jeugd Orkest Nederland en het Twents Jeugd Symfonie Orkest. Met dit orkest zal zij ook dit jaar als soliste optreden.
Mirre Valks is begonnen met vioolspelen toen ze 6 was, nu 9 jaar geleden. Ze heeft les van Manuela Tannemaat bij Kaliber-kunstenschool in Enschede. Ze speelt in het Twents Jeugd Symfonie Orkest, net als Wieke en Jasmien. Muziek maken is een van haar grote passies. Ze deed mee aan concoursen, waaronder het JMCO en het Princes Christina Concours. Daarnaast mag ze voor het vierde jaar deel uitmaken van de talentenklas van Kaliber-kunstenschool.

Programma

Allemande uit Partita nr.2  – J.S.Bach (1685-1750)
Trio opus 61 nr.3  – François Devienne (1795-1803)
Tarantella in A minor – Albert Pieczonka (1828-1912)
Oblivion – Astor Piazzolla (1921-1992)
Kol Nidrei (Op. 47)  – Max Bruch (1838-1920)
Scène de Ballet – Charles de Bériot (1802-1870)
Trio opus nr.71 – Moszkovski (1854-1925)