Robert Windak Ensemble – ‘Van Bach tot Tango’

Zaterdag 1 september 2018, 13:00 – 14:00 uur

Streekmarktconcert: Robert Windak Ensemble

Robert Windak, aanvoerder van de tweede vioolgroep van het Orkest van het Oosten, brengt een tweetal jeugdige talentvolle musici mee naar het streekmarktconcert van zaterdag 1 september 2018. Met violisten Trienke Dijkstra en Liselotte Nijhof.
Hun programma heeft als motto: ‘Van Bach tot Tango’. Zij spelen daarin werken van o.a. Bach, Massenet, Albeniz en Gardel.

De meester en zijn leerlingen, dus. Een trio met twee 1e violen en één 2e viool. Robert Windak, is aanvoerder van de tweede vioolgroep van het Orkest van het Oosten. Hij speelt met de ArtEZ-studenten Trienke Dijkstra en Liselotte Nijhof op viool.
Robert Windak is geboren in Krakau, Polen, waar hij muziek studeert aan de Muziekacademie. In 1986 sloot hij zijn studie af met het viooldiploma uitvoerend musicus met de hoogste onderscheiding. Na een internationale loopbaan als violist besluit hij in 1990 zich aan te sluiten bij Orkest van het Oosten. Hij is eerste violist van het Valerius Ensemble, waarmee hij concerteert in heel Nederland. Robert bespeelt een bijzondere viool van M. Deconet uit 1764, die ter beschikking is gesteld door Stichting Van Zweden-Fransen.
Liselotte Nijhof, 21 jaar, zit in het 3e jaar van de Opleiding Docent Muziek van ArtEZ Enschede. Zij is sinds dit jaar concertmeester bij Symfonia Jong Twente en speel daarnaast bij diverse orkesten.
Trienke Dijkstra, 26 jaar, is afgestudeerd als Docent Muziek aan ArtEZ Enschede. Zij studeert nu Klassiek Viool aan ArtEZ Zwolle. Ze is concertmeester van het Oost-Nederlands Symfonieorkest. En lid van Vocaal Ensemble Cordier. Bovendien dirigeert ze een drietal koren: Spirit Wierden, Quo Vadis Nijverdal, Del Core Delden. Trienke houdt zich bezig met zowel klassiek als jazz/pop.

Foto: Shannah van der Wal