Streekmarktconcert: Emma Finkers harp, Willem Kersing op de vleugel

De streekmarktconcerten van de Cultuurvrienden Oude Blasius zijn in juni 2017 gestart. Het was een avontuurlijk en enerverend muzikaal jaar, met successievelijk Emma Finkers op harp & Tom Luttikholt op piano, Maarten Wilmink op orgel, violiste Chloë Elsenaar, gitarist Mart Hillen, het Lunette Saxofoonkwartet, Steven Faber met drietal zangstudenten. En dan nu, zaterdag 7 juli, weer Emma Finkers op harp en Willem Kersing op piano. Jong Deldens harptalent met oudere Deldense pianist. Beide amateur, maar beide hartstikke goed!

Over Emma Finkers.
Harpiste Emma Finkers speelt nu zo’n vier jaar in het Twents Jeugd Symfonie Orkest. En heeft in juni 2017 de serie streekmarktconcerten van de Cultuurvrienden succesvol geopend. Ze gaat in september op het Prins Claus Conservatorium in Groningen beginnen aan de opleiding ‘docent muziek’ met als bijvak harp. Haar harplessen zal ze krijgen van Manja Smits. De vooropleiding voor het conservatorium heeft ze tijdens het voortgezet onderwijs gevolgd. In haar vrije tijd treedt ze geregeld op bij bruiloften, diners en andere speciale gelegenheden.

Over Willem Kersing.
Dr. Willem Kersing werkte tot 2011 als KNO-arts/Foniater. Hij speelt vanaf zijn vijfde jaar piano en had o.a. les van Johan Patist, George van Renesse, Jeremy Lowenthal en Herman Strategier. Studeerde aan het conservatorium Utrecht en Enschede. Maakt nu deel uit van meerdere piano-duo’s, -trio’s, pianokwartetten, -kwintetten en organiseert jaarlijks een muziekfestival op Burg Feistritz (Oostenrijk). Kersing begeleidt vele zangers en participeert als pianist in de coaching van jonge zangers door Marion van den Akker. Hij prepareert nu opnames met laatstgenoemde zangeres en een programma over de muziek van de Eerste Wereldoorlog t.g.v. de herdenking van het 100 jarig einde van deze oorlog.

Programma

Willem Kersing piano:
F. Chopin (1810-1849) Nocturne op. 9 No. 1
F. Chopin (1810-1849) Nocturne op. 9 No. 2
F. Chopin (1810-1849) Nocturne op. 55 No. 1
Alexander Voormolen (1895-1980) Uit: Tafereelen uit de Lage Landen:
. ‘s Nachts In Een Oude Stad
. De Oude Haven

Emma Finkers harp:
J.L. Dussek (1761-1812) Sonate in c kleine terts
John Thomas (1826-1913) The Minstrel’s Adieu to his Native Land
David Watkins (1942) Petite Suite: The Fire Dance