ArtEZ Big Band Zwolle o.l.v. Hein Buying

Zaterdag 16 juni: 19:30 – 21:00 uur

Avondconcert: ArtEZ BIG BAND ZWOLLE, o.l.v. HEIN BUYING

De Big Band van het Zwolse conservatorium bestaat voornamelijk uit studenten van de afdeling jazz & pop.  Het vak ‘bigband’ staat voor deze studenten wekelijks op het lesrooster, hier krijgen ze de kans om het spelen in een groot jazzorkest op professioneel niveau onder de knie te krijgen. Hoewel de bezetting van jaar tot jaar verandert heeft het orkest zich de laatste jaren ook als een enthousiaste zelfstandig opererende band ontwikkeld.Het repertoire bestaat uit een mix van alle in de professionele speelpraktijk voorkomende stijlen: swing, ballads, latin-jazz en funk, alles komt aan bod. Het orkest speelt stukken van hedendaagse componisten en arrangeurs zoals John Clayton, Bob Mintzer, Bert Joris en Pat Metheny. Het repertoire omvat de gehele bigband-geschiedenis: van Count Basie tot Snarky Puppy, van beide orkesten liggen stukken op de lessenaar.
Het orkest staat al meer dan 14 jaar onder leiding van Hein Buying, docent lichte muziek aan de conservatoria van Arnhem en Zwolle.  Hein kan bogen op meer dan 30 jaar bigbandervaring in vele orkesten, werkte met John Clayton en begeleidde onder meer Ferdinand Povel, Jiggs Wigham, Nancy Marano, Deborah Brown en Bob Mintzer.
Recentelijke projecten van de Artez – Big Band:  vorig jaar deed de Big Band een project met Michael Abene (WDR – Big Band Keulen) en in 2014 werkte het orkest met de Amerikaanse bigbandleider John Clayton.

Programma

Moten’s Swing  (Benny Moten, resc. H. Buying)
The Legend  (Benny Carter, resc. H. Buying)
Overture Nutcracker Suite  (P. Tchaikovski, resc. H. Meutgeert / H. Buying)
Only For The Honest  (Bert Joris)
Connections  (Bert Joris)
The Subtle Sermon  (Sy Johnson)
In A Sentimental Mood  (Duke Ellington, arr. Bert Joris)
Lady Chatterley’s Mother  (Al Cohn, transcr. H. Buying)
On Green Dolphin Street  (Washington / Kaper, arr. Les Hooper)
Brotherhood  (Bob Mintzer)
Four Brothers  (Jimmy Giuffre, transc. H. Buying)
La Waltz 2 3  (Ruud Ouwehand, arr. J. Wessels / H. Buying)
Back Home Again In Indiana  (J. F. Hanley / B. MacDonald, arr. John Clayton)
Don’t Get Around Much  (Duke Ellington / Bob Russell, transcr. H. Huizinga)