Cultuurvrienden

Cultuurvrienden Oude Blasius Delden

De Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius is in 2017 opgericht om diverse culturele activiteiten in de monumentale middeleeuwse kerk van Delden te organiseren. De Vereniging treedt in het spoor van de succesvolle serie ‘Concerten bij Kaarslicht’, maar kent wel een bredere programmering.

De concerten van de Cultuurvrienden Oude Blasius worden per kalenderjaar geprogrammeerd, met als belangrijke en gewaardeerde pijlers: koormuziek, orgelconcerten, pianorecitals, kamermuziek en jazz.

De Oude Blasiuskerk in Delden staat in het hart van Delden. In deze oude kerk houdt de Protestantse Gemeente Delden haar vieringen. De Oude Blasius staat zowel nationaal als internationaal bekend om haar goede akoestiek, vele historische ornamenten, eeuwenoude muurschilderingen en het vermaarde Naberorgel uit 1847. Dankzij de royale donatie van de Johannes Jacobus Staargaardstichting in 2017 staat er inmiddels ook een moderne concertvleugel, een Yamaha C7. Dat maakt veelzijdig programmeren mogelijk.

In de serie Streekmarktconcerten heeft de Vereniging Cultuurvrienden meerdere concerten georganiseerd met talentvolle jonge musici op het podium van de Oude Blasiuskerk. Zo zongen koren met jeugdige zangers, speelden jonge organisten, pianisten, strijkersensembles en gitaristen. Zelfs een orkest met jonge musici onder de 16 jaar.

Bijzonder zijn de herdenkings- en themaconcerten van de Cultuurvrienden. Zo is er het jaarlijkse kerstconcert, was er een herdenkingsconcert van het einde van de Eerste Wereldoorlog en het bevrijdingsconcert van de Tweede Wereldoorlog. Het concert ter ere van de Deldense kerkmusicus Willem Mesdag, in 2019, was memorabel. Het Beethovenjaar is in 2020 met een pianorecital ingeluid. Internationale vrouwendag leidde tot een volledig programma van vrouwelijke componisten. Er volgen meer speciale concerten!
Zie voor het lidmaatschap van de Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius onder het kopje ‘Lid worden’. En voor toegangskaarten onder het kopje ‘Kaarten’.

Podium Cultuurvrienden

 

 

De Vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius is een zogenoemde Culturele ANBI. Daarmee wordt het mogelijk de kosten van het jaarlijkse lidmaatschap af te trekken bij belastingaangifte. Wel vergt de ANBI-status dat er actuele verslaglegging van de financiële situatie van de Vereniging op de site wordt gepubliceerd. Hieronder treft u die aan.

Balansen 2018 en 2019
Exploitatierekening 2019
Toelichting Jaarrekening 2019