Bevrijdingsconcert: Louis ten Vregelaar & Maarten Wilmink op orgel

Zaterdag 5 mei 13:00 – 14:00 uur

Louis ten Vregelaar & Maarten Wilmink op orgel

Zaterdag 5 mei 2018 is het bevrijdingsdag. Dat valt samen met de maandelijkse Streekmarkt Twente, op het kerkplein in Delden. De Cultuurvrienden Oude Blasius Delden laten een tweetal geweldige organisten ‘aan het woord’, op het orgel in de Oude Blasiuskerk: de Deldense meester Louis ten Vregelaar en de Bornse gezel Maarten Wilmink. Zij geven een vrij toegankelijk bevrijdingsconcert met een op de bevrijding toegesneden programma.

Louis ten Vregelaar
Louis ten Vregelaar behaalde zijn diploma’s Docerend/Uitvoerend Musicus orgel bij respectievelijk Gijs van Schoonhoven en Ben van Oosten aan de conservatoria in Enschede en Rotterdam. Hij geeft regelmatig soloconcerten in Nederland en Duitsland en treedt daarnaast op als begeleider van koren en ensembles. Hij trad solistisch op met onder andere Bachkoor Holland onder leiding van Charles de Wolff en Orkest van het Oosten onder leiding van Jaap van Zweden.

Maarten Wilmink
Maarten Wilmink werd geboren in 2001 en op 13-jarige leeftijd groeide zijn interesse voor orgelmuziek. Na enkele maanden zelf oefenen besloot hij in 2014 orgellessen te gaan volgen bij Louis ten Vregelaar, bij wie hij nog steeds les heeft. Naast het af en toe verzorgen van concerten verleent Maarten regelmatig assistentie aan kerk-gebonden activiteiten. Sinds 2017 heeft Maarten een YouTube-kanaal waarop hij inmiddels een aantal opnames heeft geplaatst. In het begin van dit jaar is Maarten geselecteerd voor het Young Talent programma tijdens het International Organ festival 2018 in Haarlem. Twee weken lang zal hij daar masterclasses volgen die gegeven worden door internationale concertorganisten.

Programma

J.S. Bach (1685-1750) – Preludium en Fuga in C, BWV 531
J.S. Bach – Sonate V (Allegro, Largo, Allegro)
J.P. Sweelinck (1561-1621) – Ballo del Granduca
Mendelssohn B. (1809-1847) – Sonate IIG(Grave, Adagio, Allegro maestoso e vivace, Fuga – Allegro moderato)
C.F. Rüppe (1753-1826) – uit Sonate in Bes: Allegro con Spirito
J.Chr. F.Bach (1732-1795) – Variaties over Ah vous dirai je maman (Altijd is Kortjakje ziek)
G.F. Händel (1685-1759) – Arrival of the Queen of sheba (bewerking S. de Jong)

Vrije toegang, vrije gift