Salon Chopin, muzikale vertelling door Johannette Zomer en Marien van Nieukerken

Zaterdagavond 2 maart 2024 ontvangen de Cultuurvrienden in de Oude Blasiuskerk van Delden het toonaangevende liedduo Johannette Zomer, zang en Marien van Nieukerken, piano. Zij brengen een programma rondom Chopin, zijn tijdgenoten en zijn leven in Parijs. Een muzikale vertelling over dat Parijs van de eerste helft 19e eeuw. Met uiteraard werk van Chopin, zijn vrienden en tijdgenoten als Rossini, Meyerbeer, Liszt, Mendelssohn, Schumann, Hiller, Viardot, Bellini en Saint-Saëns
Tijdens het concert zal aan de hand van tekstfragmenten de connectie tussen de gekozen composities en Chopin worden geschetst. Zo ontstaat een levendig beeld van Parijs, dat destijds het culturele middelpunt van Europa was.

Zie programma

Het repertoire van Johannette Zomerreikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw, in een zeer gevarieerde en omvangrijke concertpraktijk. In 2016 richtte zij in haar woonplaats Zutphen een academie op, de Zomer Academie Zutphen, waarmee zij masterclasses, workshops, koorprojecten, meerdaagse muziekfestivals en operaproducties organiseert, zo een platform creërend voor jonge professionals, studenten en amateurmusici.

Pianist Marien van Nieukerkenis gespecialiseerd als liedbegeleider. Zijn repertoire omvat zowel het klassieke repertoire als het hedendaagse lied. Hij is de oprichter van het Internationaal Studenten LiedDuo Concours waarvan hij de artistiek directeur was.

‘Salon Chopin’, liedduo Johannette Zomer zang & Marien van Nieukerken piano, zaterdagavond 2 maart 2024, 19:30 uur, Oude Blasiuskerk, Kerkplein 3, 7491 BM Delden. Toegangskaarten € 15, voor leden Cultuurvrienden € 10. Kaarten aan de kerkzaal, zaterdag 2 maart, vanaf 18:30 uur. Voorverkoop via NL 45 RABO 0317 6914 14 en bij The Read Shop Delden