Barbera Vinke-Deinum en Han Schokker

Barbera Vinke-Deinum cello

Barbera Vinke-Deinum kreeg haar eerste cello lessen op elfjarige leeftijd bij André de Graeff in Apeldoorn. Na twee jaar werd ze lid van het Jeugd Orkest Noord Oost Veluwe waar ze haar eerste orkest ervaringen opdeed. In 1998 het Jeugdorkest eindigde ze haar tijd bij het jeugdorkest met een uitvoering van het concert van Antonio Vivaldi voor twee cello’s in g klein. Van 1990 tot 1995 studeerde ze bij Robert Dispa in aan het conservatorium in Enschede, waarna ze haar studie vervolgde bij Michel Dispa aan het conservatorium in Arnhem. In Rheine is ze aanvoerder van de cello groep van het Symfonieorchester Rheine, waar ze al vaker solo mocht spelen.
Sinds 2014 maakt Barbera deel uit van het Salonorkest Belle Epoque waarmee ze in 2015 nog in Blankenberghe (België) en recent nog in het Rijksmuseum Twente heeft opgetreden. Sinds 2015 is Barbera tevens aanvoerder van de celli van het Oost Nederlands Symfonieorkest in Enschede. Ook bij het Project Orkest Twente doet ze regelmatig mee met haar vaste duo partner Meike Abels waarmee ze als “Duo Gaudioso” met enige regelmaat op bruiloften en feesten de muzikale omlijsting verzorgen.
Na een project in 2018 waarbij Han Schokker het concert dirigeerde resulteerde dit in een eerste repetitie afspraak waarna en nog meerdere volgden en er ook hier met veel plezier wordt samengespeeld. In juli 2022 heeft ze het 1e celloconcert van Saïnt-Saëns met het Onso, hiervoor heeft ze ook een paar lessen gevolgd bij Quirine Viersen. Daarna volgde nog een tournee met strijkorkest Enyoy waar ze naast in het orkest meespelen ook de Elegie van Fauré mocht vertolken.
Barbera bespeelt een cello van Emanuel Adam Homolka uit 1846.

Han Schokker piano
De pianist treedt regelmatig op in solorecitals. Met name werken uit de hoog romantiek hebben zijn voorliefde. Werken van o.a Chopin, Liszt, Rachmaninoff, Prokoviev, Brahms en Schumann.
Hij studeerde aan het Twents conservatorium docerend en uitvoerend musicus bij Benno Pierweijer en Fred Oldenburg. Na het conservatorium vervolgde hij zijn studie bij Michael Markov en Matthijs Verschoor. Ook volgde hij masterclasses bij de bekende pianist Wibi Soerjadi, met wie hij ook op tournee ging door Nederland.
Han won het TV programma `Onder Wibi’s vleugels` en de prijs was concerten geven in de mooiste zalen in Nederland, waaronder twee keer het Concertgebouw in Amsterdam en de Doelen in Rotterdam. 2011 kwam zijn eerste CD uit met alleen werken van Liszt. Een opgenomen liveconcert n.a.v Liszt 200e geboortejaar.
Hij treed hij regelmatig op met celliste Barbera Vinke-Deinum, samen zijn ze het `Duo Scatenato’. Met fluitiste Marinka Wijnands is hij ook vaak te horen in goed bezochte concerten.