Streekmarktconcert: Mart Hillen

Mart Hillen

Zaterdag 3 maart 2018, 13:00 – 14:00 uur

Op zaterdag 3 maart 2018 organiseert de vereniging ‘Cultuurvrienden Oude Blasius’ haar eerste streekmarktconcert van 2018. Die concerten zijn bedoeld voor talentvolle amateurmusici en willen hen een podium in de Oude Blasiuskerk bieden, tijdens de zaterdagen van de Deldense streekmarkt. Deze keer met de gitarist Mart Hillen.

 

De fingerstyle-gitarist Mart Hillen uit Lichtenvoorde won in 2016 won de regionale theaterwedstrijd Rabo On Stage! Tijdens de finale riep juryvoorzitter Juul Diteweg hem uit tot Ambassadeur van de Gitaar. Zijn prijs? Een masterclass van een professional. Zijn wens? Het maken van een eigen concert.
Deze wens kwam uit. Samen met niemand minder dan regisseur en theatervakvrouw Leoni Jansen heeft hij een prachtig soloconcert gemaakt en uitgevoerd in mei 2017. Naar aanleiding van deze geslaagde voorstelling begint hij in 2018 met zijn theatertour. Hij zal zijn grandioze gitaarspel verbinden met mooie, persoonlijke verhalen. Ervaar de passie en liefde voor het vak van deze uitzonderlijk goede muzikant!
In 2016 werd Mart als winnaar uitgeroepen van Rabo On Stage en de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam. Vervolgens was hij te horen bij 3FM, stond hij op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van het Steengroeve Theater, de Edwin Evers Band en MAAN.
Een programma met affiniteiten voor grijzende concertbezoekers, maar ook jonge mensen van deze tijd. Een leeftijd-doorbrekend concert!

De streekmarktconcerten worden door de Cultuurvrienden georganiseerd om talentvolle jeugdige musici een podiumplek te geven, in de prachtige Oude Blasiuskerk. Er is geen voorverkoop. Kaarten zijn alleen te verkrijgen onder de toren in de kerk, vanaf 12:30 uur. Voor leden van de vereniging, op vertoon van hun ledenpas 2018: €4. Voor niet-leden: €6.