Don Kozakkenkoor op Podium Oude Blasius, Delden, 18.11.23, 19:30 uur

Goed nieuws voor de liefhebbers van Russische en Oekraïense koormuziek: het Don Kozakkenkoor Serge Jaroff komt terug op Podium Oude Blasius. Zaterdagavond 18 november 2023, in de Oude Blasiuskerk van Delden. Het Don Kozakkenkoor Serge Jaroff is een wereldberoemd koor dat in 1921 werd opgericht door Serge Jaroff na zijn ontsnapping uit Rusland terwijl hij in Turkse gevangenschap zat. Het koor wordt sinds 1991 geleid door Wanja Hlibka
Serge Jaroff studeerde kerkmuziek in Moskou en wijdde zich vooral aan de heilige muziek. In navolging van deze traditie van expressieve liturgische liederen gaat het huidige ensemble verder. Het koor vertolkt daarom heilige liederen uit de Russisch-Orthodoxe Kerk, maar ook de bekende en populaire Russische volksmelodieën en klassieke koorwerken. Het repertoire komt overeen met dat van het koor onder leiding van Serge Jaroff.
Ook volgens de grote traditie beschikt het Don Kozakkenkoor Serge Jaroff® over een breed scala aan alle timbres, beginnend bij de speels instrumentaal klinkende begeleiding van een solopartij tot aan een krachtig orkestrale totaalklank.
Het Don Kozakkenkoor Serge Jaroff® is een a capella koor van topklasse. Zelfs in grote concertzalen zoals de Hamburg Music Hall, de Frankfurt/Main Exhibition Hall, de Keulse Philharmonie of het Leipzig Gewandhaus wordt er live en zonder gebruik van versterking gezongen. Het Don Kozakkenkoor Serge Jaroff® heeft intussen grote populariteit verworven.
Het koor bestaat in de tournee van 2023 waarschijnlijk uit een tiental Oekraïense zangers en is wat kleiner dan bij vorige concerten. Door de oorlog in Oekraïne geldt daar een verbod voor mannen van 18 tot 70 jaar om het land te verlaten. Maar ook in afgeslankte vorm staat het koor garant voor indrukwekkend helder en genuanceerd zingen van prachtige muziek uit een rijke traditie. Een buitengewone kans om hen weer te beluisteren en te volgen in de schitterende akoestiek van de Oude Blasiuskerk van Delden.
Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen via NL45 RABO 0317 6914 14 en bij The Read Shop Delden. Aan de kerkzaal, op zaterdag 18 november, vanaf 18:30 uur. Het concert begint om 19:30 uur.

Voorlopige programma van het Don Kozakkenkoor-concert: