Euregio Winter Orkest – Info en programma

Het Euregio Winter Orkest ( EWO ) is een jeugdorkest en is tweeëntwintig jaar geleden opgericht door twee enthousiaste strijkersdocenten uit Enschede, Mechteld Lindeboom ( celliste ) en Manuela Tannemaat ( violiste ). Sedert 2015 heeft viooldocent Jan Dam uit Haaksbergen zich ook aangesloten bij de organisatie. Het strijkersorkest bestaat uit ongeveer 20 leerlingen in de leeftijd van 6 – 14 jaar uit de hele regio en repeteert in de maanden november tot en met februari twee tot drie keer per maand op de vrijdagmiddag of een enkele zondag. Daarnaast is er in januari een studiedag gepland. Het project wordt in februari afgesloten met onder meer een streekmarktconcert in de Oude Blasius van Delden.
Het orkest staat onder de bezielende leiding van Mechteld. De viooldocenten Manuela en Jan Dam ondersteunen de spelers tijdens de repetities en concerten. In het verleden hebben EWO-ensembles verschillende keren deelgenomen aan het jaarlijkse Jeugd Muziek Concours Oost, waarbij ze vaak in de prijzen vielen. Het repertoire is veelzijdig en omvat muziek uit de barok, klassieke tijd, romantiek en filmmuziek.
Het concert vindt op zaterdag 4 februari 2023, 15:30 uur, in de Oude Blasiuskerk aan het Kerkplein 3 te Delden en duurt een klein uur. Kaarten voor leden en ouders van de musici € 5, voor anderen € 8.

Zie voor programma