Euregio Zomer Orkest, streekmarktconcert za 15:30 uur, 02.07.22

De jeugd van het EZO aan zet, op Podium Oude Blasius

De leerlingen van het Euregio Zomer Orkest (EWO) hebben weer intensief gerepeteerd voor hun tweede concert in de Oude Blasiuskerk. Op het streekmarktconcert van zaterdagmiddag 2 juli gaan zij spelen op het Deldense podium. Zij passen daar net op. De naam van het strijkorkest is na corona verschoten van Euregio Winter Orkest naar Euregio Zomer Orkest: EZO. Het orkest is negentien jaar geleden opgericht door twee enthousiaste strijkersdocenten uit Enschede, Mechteld Lindeboom (celliste) en Manuela Tannemaat (violiste). In 2015 heeft viooldocent Jan Dam uit Haaksbergen zich aangesloten bij de organisatie. Het strijkorkest bestaat uit leerlingen in de leeftijd van 6 – 14 jaar uit de hele regio en repeteert in de aanloop tot hun Deldense optreden twee tot drie keer per maand. Daarnaast is er een echt studieweekend in Duitsland. Het orkest staat onder de bezielende leiding van Mechteld Lindeboom. De viooldocenten Manuela Tannemaat en Jan Dam ondersteunen de spelers tijdens de repetities en concerten. In het verleden hebben EZO-ensembles verschillende keren deelgenomen aan het jaarlijkse Jeugd Muziek Concours Oost, waarbij ze vaak in de prijzen vielen. Het repertoire is veelzijdig en omvat muziek uit de barok, klassieke tijd, romantiek en filmmuziek. Op hun tradtionele streekmarktconcert van komende zaterdagmiddag 2 juli, kort na de afsluiting van de markt, brengt het jeugdige orkest een bijzonder gevarieerd programma met werken van o.a. Georges Bizet, Nikolaj Rimsky-Korsakov, Paul Simon, Johannes Brahms, Johan Strauss, Robert Schumann, Johann Sebastian Bach, Serge Prokofiev. Dmitri Kabalevsky, Jos van Dungen, Hugo de Groot en Monty Norman. Met als heerlijke afsluiting het ‘Wij zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy.PROGRAMMA
Farandole – Georges Bizet
Dance of the Tumblers – Nikolaj Rimsky-Korsakoff
The Sound of Silence – Paul Simon
Hongaarse dans – Johannes Brahms
Donner und Blitz (Donder en Bliksem) – Johann Strauss
Pretkwartet:
. Over the Rainbow – ‘The Wizard of Oz’
. Funny Story – Robert Schumann (arr. L. Kalmar)
Gavotte I en II en Bourrée – Johann Sebastian Bach
Peter en de wolf – Serge Prokofieff
In the Gymnasium & The drummer – Dmitri Kabalevsky
Spaghetti-blues – Jos van den Dungen
MAD Trio:
. Mars-Wiegenlied-Klompendans – Kaleidoscope Suite – Hugo de Groot
Italian Bossa – Jos van den Dungen
James Bond theme – Monty Norman
Wij zullen doorgaan – Ramses Shaffy

Het EWO/EZO is een jeugdorkest met kinderen van 4 tot 14 jaar. Het staat onder de leiding van Mechteld Lindeboom, Manuela Tannemaat en Jan Dam. Het orkest bestaat in 2022 uit:
Dirigent:
Mechteld Lindeboom
Mechteld Lindeboom-Gratama studeerde cello aan het Arnhems Conservatorium en kamermuziek aan het Conservatorium te Enschede.
Zij was docent aan verschillende muziekscholen in Nederland en Duitsland en geeft thans nog privé-les aan haar leerlingen. Zij speelde in diverse orkesten en kamermuziekensembles. Jarenlang was zij dirigent van het “Euregio Kammer-Orchester” in Ahaus (Duitsland); het TSJO (Twents Jeugd Symfonie Orkest) stond ook geruime tijd onder haar leiding en het EWO (een projectorkest voor jonge kinderen) dirigeert zij nu sinds 22 jaar.
Viool 2: Dide Schoemaker, Simon Vrieling, Kaya Tas, Renske Deterd Oude Weme, Hiewa Ebrahimi, Puck Kok, Leander Wormgoor
Cello: Joël Wormgoor, Maarten Gosselink, Veerle Peters
Altviool: Eline Masseus
Viool 1: Anna Drenthen , Roan Wormgoor (ontwerper poster), Katrina Pinkse, Joost Wagenaar, Evelien Gosselink,
Dide Schoemaker, Simon Vrieling
Viool 3: Leander Wormgoor, Thaïsa Wormgoor
Fagot: Sven Huygelen, Lena Huygelen
Pretkwartet: Puck en Hiewa viool, Eline altviool, Veerle cello
MAD Trio: Anna en Dide viool, Maarten cello
(En nog ondersteuning van volwassenen.)