Kerstconcert: Opus ‘94

Zaterdag 23 december, 19:30 uur

Kerstconcert Oude Blasiuskerk in Delden, met Opus ‘94

Kerstconcert Oude Blasiuskerk in Delden, met Opus ‘94

Op zaterdag 23 december geeft het koor “Opus 94” uit Hengelo een kerstconcert onder leiding van Bram van der Beek. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Jos Beunders. Het concert vindt in Delden in de Oude Blasiuskerk plaats, onder auspiciën van de vereniging ‘Cultuurvrienden Oude Blasius’.
Het programma van het Kerstconcert is een verrassende combinatie van eigentijdse kerstliederen en klassieke kerstmuziek. De meer moderne liederen worden ingeleid door klassieke kerkliederen (koralen) van Johann Sebastian Bach. Kleine ensembles uit het koor zingen deze Bachkoralen.
De teksten van de koralen hebben steeds te maken met de teksten van de modernere liederen die meteen daarop volgen. De componisten van de moderne kerstliederen zijn o.a. J. Althouse, P. Drenman, E. Whitacre, A. Bruckner en S. Rachmaninov.

Karin Slijkhuis zal samen met een klein blokfluitensemble van de muziekschool uit Rijssen de Bachkoralen begeleiden. Zij zorgt ook voor instrumentale intermezzo’s, samen met het blokfluitensemble en/of met Jos Beunders op de piano

 

Officieel affiche: Kerstconcert Opus '94

Officieel affiche: Kerstconcert Opus ’94