Regina Ederveen in ‘Met harp en ziel’ info

Regina Ederveen, met harp en ziel

De vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius organiseert weer een zaterdagavondconcert. Op 28 mei 2022 speelt harpist Regina Ederveen een soloconcert onder de titel ‘Met harp en ziel’.
Regina Ederveen brengt een romantisch programma op haar harp. De rode draad in dit concert is dat alle muziek origineel voor harp geschreven is, composities van grote harpisten. En deze kunnen door harpisten zelf het beste over het voetlicht gebracht worden.
Bij de harp wordt vaak gedacht dat dit een stil, misschien wat saai instrument is. Maar dat de harp ook vurig en gepassioneerd kan klinken is zeker.
De pedaalharp ontstond rond het jaar 1800 en is sindsdien ontwikkeld. Het begon als harp in de salon, maar is vandaag een verrassend muziekinstrument dat ook in de popmuziek en de jazz wordt gehoord.
Regina Ederveen heeft gekozen voor composities van de grote harpisten uit verschillende landen. Dit zijn bijvoorbeeld Engeland, Frankrijk, Rusland en Amerika, maar ook is er een muziekstuk te horen uit Nederland. De stijl varieert van ingetogen klassiek tot uitbundig en expressief. Verschillende effecten op de harp zullen te horen zijn. Een concert dat ook voor niet-harpisten heel verrassend en boeiend is en concertgangers meeneemt in andere werelden.

Zie ook: www.reginaederveen.nl