Sietske Veldkamp in Afstudeerconcert – Ensemble info

Sietske Veldkamp

Als klarinettiste en muziekdocente combineert de 26-jarige Sietske Veldkamp haar grote passie om de waarde van en het plezier in het musiceren met een zo breed mogelijk publiek te kunnen delen.

Op haar tiende startte ze met het volgen van klarinetlessen bij Ilse Eijsink in Hengevelde en speelde in de jaren die volgden met veel enthousiasme in verschillende harmonie- en symfonieorkesten in Twente. Ze studeerde Docent Muziek aan het ArtEZ conservatorium in Enschede met een uitvoerende minor aan de Academy of Music in Malmö (Zweden) en vervolgde daarna haar weg aan het conservatorium van Maastricht, waar ze klarinet studeert bij Roeland Hendrikx en actief is in verscheidene ensembles.

Op 17 mei a.s. vindt haar eindexamenconcert plaats in de Willem Heijstek Hall in Maastricht i.s.m. met het Bridge Trio, het Eionia Trio, Ilse Eijsink en Jeroen Riemsdijk. In Delden zal pianiste María del Mar Moreno Raya haar in het Klarinetconcert van Copland begeleiden.

Ilse Eijsink

Ilse werkt met passie als klarinettiste op een breed gebied. Zij is als uitvoerend musicus actief bij ensembles en orkesten door heel het land. Daarnaast werkt ze met veel plezier als docent, trainer en ontwikkelaar bij Hallo Muziek, een culturele onderneming die duurzame educatie verzorgt.

Haar eerste muzikale stappen waren bij Muziekvereniging Amuzant te Hengevelde, waar ze haar klarinetlessen volgde bij Carl Wittrock. 

Vervolgens heeft ze haar conservatoriumopleiding gevolgd in Amsterdam, waar ze haar master heeft gehaald voor zowel klarinet als basklarinet.

Ariadna Ruiz Ruiz

Ariadna is een Spaanse klassieke pianiste die ernaar streeft om zich te ontwikkelen tot een zo compleet mogelijke uitvoerende muzikant. Ze is actief als soliste, speelt in verschillende kamermuziekensembles en orkestprojecten, zingt in koren en is als maker en uitvoerder verbonden aan educatieve concerten. In 2019 won ze de eerste prijs in de ‘Gran Premio de Nacional de Canto Coral’ in Spanje.

Op dit moment doet ze haar master bij Jeroen Riemsdijk aan het conservatorium van Maastricht en speelt ze met grote gedrevenheid in Dúo Kahlo, het Eonia Trio en het Edda Trio.

Ivana Poparic

Celliste Ivana Poparic komt van oorsprong uit een familie van musici in Joegoslavië en begon op achtjarige leeftijd met het bespelen van de cello. Ze speelde op talrijke festivals en won diverse prijzen in nationale competities. Ze vervolgde haar weg bij Boris Pergamenschikov aan de Musikhochschule in Keulen en later bij Dmitri Ferschtman en Elias Arizckuren aan het conservatorium van Amsterdam. Als lid van internationaal gerenommeerde kamermuziekensembles, waaronder Nieuw Sinfonietta, is ze bevoorrecht om de wereld rond te reizen.

Sachit Ajmani

Sachit Ajmani is een bevlogen en van oorsprong Indiase componist en pianist met diverse interesses. In zijn leven en in zijn muziek houdt hij zich bezig met sociale problemen gerelateerd aan het klimaat. Dit is ook terug te horen in zijn laatste compositie ‘Wildfire’ welke in november in première zal gaan ter ere van de 70e verjaardag van de welbekende componisten Arno Dieteren en John Slangen.

Sachit studeert klassiek piano onder begeleiding van Jeroen Riemsdijk en compositie onder begeleiding van Vykintas Baltakas aan het conservatorium van Maastricht. Hij is actief als kamermusicus en daarnaast heeft hij een grote interesse in het begeleiden van zangers.

Joshua Franken

De jonge Duitse bariton Joshua Franken studeert momenteel aan het conservatorium van Maastricht bij de gerenommeerde mezzo-sopraan Suzanne Schimmack.

Hoewel hij zijn muzikale carrière begon als trombonist in diverse orkesten en zanger in verscheidene koren, besloot hij in 2017 zijn pad als solozanger te vervolgen. Joshua heeft vooral de voorkeur voor het uitvoeren van muziekstukken uit de Romantiek, echter reikt zijn repertoire van de vroege Renaissance tot zeer hedendaagse werken.

María del Mar Moreno Raya

De Spaanse Maria del Mar Moreno Raya startte op achtjarige leeftijd met pianospelen en ontwikkelde zich in met name Lucena en Granada, waar ze bij verschillende gelegenheden en evenementen haar muziek ten tonele voerde. Momenteel is ze bezig met haar master pianobegeleiding aan het conservatorium van Maastricht, is ze de vaste begeleider van de eerste- en tweedejaars zangstudenten en werkt ze als docent in de ‘Junior Talent Class’ van ditzelfde conservatorium. Daarnaast speelt ze in verschillende kamermuziekensembles en verdiept ze zich in het gebied van de improvisatie om haar creatieve kant verder te kunnen ontplooien.