Bevrijdingsconcert Delden/Benefietconcert Oekraïne, 2 april 22

Op zaterdagavond 2 april 2022 is er een dubbelconcert, in de Oude Blasiuskerk van Delden. De Cultuurvrienden Oude Blasius houden dan het bevrijdingsconcert en een benefietconcert voor Oekraïne. Met muziek en ooggetuigenverslagen bij de herdenking van 77 jaar vrijheid in Nederland. Door musici rond de Deldense pianist Willem Kersing. En muziek voor en door meest jonge musici uit Oekraïne.

Het Nederlandse bevrijdingsconcert brengt passende muziek van Wolfgang Amadeus Mozart (allegro uit klarinetkwintet; straalt grote kalmte en sereniteit uit), van de Oostenrijkse componist uit een Joods familie Hans Gál (2e deel uit trio voor viool, klarinet en piano; speels maar met dramatische ondertoon ) en Sergej Prokofjev (ouverture voor piano, klarinet en strijkers; op Hebreeuwse thema’s). Met het Wechselensemble, waarin Willem Kersing de pianist is en Piet Kommers de violist. Dit deel is mogelijk gemaakt door het Cogas Cultuurfonds.
Daarna dan het benefietconcert bij de oorlog in Oekraïne. Met een groep musici uit Oekraïne, via pianiste Anna Fedorova. Haar ouders trekken de kar met jonge Oekraïense musici: vader pianist/componist Borys Fedorov, moeder die hun (piano)lerares is. In Delden zal vooral indrukwekkende Oekraïense muziek klinken.
De toegang is vrij! Donaties zijn bij het benefietconcert uiteraard gewenst. Of via de rekening van de Cultuurvrienden Oude Blasius, met vermelding van ‘benefietconcert’: NL45 RABO 0317 6914 14. De opbrengst gaat naar Giro555.
Zie specifiek over het Bevrijdingsconcert ook: https://willemkersing.com/event/delden

Voor actuele informatie over het concert kunt u de site van de Cultuurvrienden raadplegen:
www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl
Het concert zal ook te zien en te beluisteren zijn via kerkdienstgemist.nl/stations/1687.

Foto’s