Opus ’94 Adventsconcert ‘Visioen van Kerst’

Gemengd koor Opus ’94 (foto Bertelink)


Adventsconcert OPUS ’94: ‘VISIOEN VAN KERST’

Podium Oude Blasius, zaterdag 27 november 2021, 19:30 uur
Kerkplein 3, 7491 BM Delden

De kerst komt dichterbij. Ook in de programmering van de Cultuurvrienden Oude Blasius Delden. Dat wordt vooral zichtbaar aan het eerstkomende zaterdagavondconcert op Podium Oude Blasius: een adventsconcert. Immers, het Gemengd koor Opus ’94 uit Hengelo komt op 27 november naar de Oude Blasiuskerk van Delden met een programma onder de titel ‘Visioen van Kerst’.
Opus ‘94 is een graag geziene gast in Delden. Zij hebben daar al prachtige kooravonden gerealiseerd, in de achterliggende jaren. Het gemengd koor (mannen én vrouwen) is ambitieus. Onder leiding van de inspirerende dirigent Bram van der Beek (1960) hebben zij de afgelopen jaren veel grotere koorwerken uitgevoerd. Zo brachten zij The Young People’s Messiah van Händel, het Requiem van Fauré en barokconcerten met cantates van Bach en Buxtehude.
In de programmatoelichting schrijft Bram van der Beek over ‘Visioen van Kerst’: ‘Je kijkt terug en je blikt vooruit. Zoals de feniks, de goddelijke vogel die steeds uit zijn as herrijst als een (weder)geboorte. Opnieuw te kunnen beginnen. Verlangend naar harmonie en vrede.’
Een prachtige lijst met koorwerken illustreren dat tijdens het komende concert: werken van o.m. Felix Mendelssohn Bartholdy, de Noor Gjeilo, J.S. Bach. Zie de meeslepende en motiverende toelichting van dirigent Bram van der Beek.

PODIUM OUDE BLASIUS, zaterdag 27 november 2021, 19:30 uur, Kerkplein 3, 7491 BM Delden. Toegangskaarten voor leden € 7, voor niet-leden € 10. Voorverkoop door overmaking op NL45 RABO 0317 6914 14 en bij The Read Shop Delden. Aan de kerk, op 27 november, vanaf 18:30 uur. Let op: CoronaCheck! Alleen toegang met QR-code.

www.opus94.nl