Requiem Fauré – musici

Vocaal Ensemble Cordier

Vocaal Ensemble Cordier, voorheen bekend als het ArtEZ Projectkoor, bestaat voornamelijk uit alumni van de opleidingen Docent Muziek en Muziektherapie van het ArtEZ Conservatorium Enschede. Na drie jaar als projectkoor gefunctioneerd te hebben is het koor sinds 2018 een stichting geworden met een vaste groep zangers, aangevuld met projectzangers. Het ensemble zingt muziek uit alle eeuwen, met focus op de Renaissance en hedendaagse klassieke muziek. Tevens biedt het ensemble een podium voor compositiestudenten en jonge componisten. De zangers delen allen de passie voor koormuziek en werken samen gericht naar een authentieke klank, die ze op een zo hoog mogelijk niveau met iedereen willen delen. Het ensemble staat onder leiding van Jurriaan Poesse.

—————

Jurriaan Poesse

Jurriaan Poesse studeerde Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en behaalde zijn Bachelor diploma Koordirectie bij Klaas Stok en Geert-Jan van Beijeren aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Momenteel studeert hij voor de Master Koordirectie bij Klaas Stok. Vanaf jonge leeftijd volgde hij trombonelessen bij Freek van Vliet en speelde in verschillende ensembles en orkesten in de regio. Later volgde hij tijdens zijn studie ook het bijvak en de minor klassiek trombone bij Peter van Klink. Gedurende de opleiding Docent Muziek ontstond er ook de interesse in ensemblezang, directie en koormuziek. Hij besloot zich hier meer in te verdiepen en volgde de minor Koordirectie bij Kees Stolwijk.

Jurriaan dirigeert drie koren: Vocaal Ensemble Cordier, Kamerkoor Arte Vocale en Vocaal Ensemble De Troubadours. Cordier is opgericht samen met medestudenten en bestaat voornamelijk uit alumni van de opleidingen Docent Muziek en Muziektherapie van het ArtEZ Conservatorium Enschede. Hier wordt voornamelijk de focus gelegd op muziek uit de Renaissance en de hedendaagse klassieke muziek en bieden ze graag een podium aan jonge componisten en compositiestudenten. Arte Vocale is een ambitieus projectkoor, 10 repetities en een repetitiedag waarin wordt gewerkt aan een gevarieerd en uitdagend programma met muziek uit alle eeuwen. De Troubadours zijn een mannenensemble met een rijke geschiedenis en een veelzijdig repertoire van klassiek tot barbershops.

Verder zingt hij ook in twee koren: Vocaal Ensemble La Colombe en Capella Gudula. Hij kreeg tijdens zijn studies zangles van Tom Grondman, Marja Reinders en Jasper Schweppe.

Jurriaan volgde masterclasses bij James MacMillan, Morten Lauridsen, the King’s Singers, Stile Antico, Anúna en in 2017 volgde hij de Kurt Thomas Cursus (groep D professioneel kamerkoor).

Naast zijn werkzaamheden als dirigent is Jurriaan ook actief als freelancer in organisaties van verschillende muzikale groepen of festivals. Hij deed o.a. ervaring op bij het Groot Omroepkoor (Stichting Omroep Muziek) waar hij een halfjaar de productieleider assisteerde en is hij producent bij het Stift Internationaal Muziekfestival. Ook viel hij in als muziekdocent op verschillende middelbare scholen waaronder Het Erasmus Almelo, Christelijk Lyceum Apeldoorn en Twickel College Delden.

www.jurriaanpoesse.com

Maarten Wilmink

Maarten Wilmink werd geboren in 2001. Van 2014 tot 2019 ontving hij orgellessen van Louis ten Vregelaar. Deze orgellessen vormden het begin van zijn muzikale educatie. In september 2019 begon hij met zijn studie aan het conservatorium in Rotterdam. Hier studeert hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten en bijvak piano bij Martin Lekkerkerk.

Maarten verzorgde inmiddels orgelconcerten op bekende en monumentale orgels in binnen- en buitenland. Zo concerteerde hij in de Grote- of St. Bavokerk in Haarlem, de Grote Kerk in Dordrecht en de Westerkerk in Amsterdam. Daarnaast speelt hij regelmatig tijdens kerk-gebonden activiteiten. Hij speelde meermaals tijdens Missen die live werden uitgezonden op NPO 2. Maarten heeft een YouTube-kanaal, waar hij eigen opnames op publiceert.

In 2018 werd Maarten geselecteerd om het Young-Talent programma van het Internationaal Orgelfestival Haarlem 2018 te volgen. Hier volgde hij masterclasses bij verschillende internationaal gerenommeerde organisten, waaronder Louis Robilliard, Leo van Doeselaar en Jean-Baptiste Robin. Ook speelde hij tijdens het slotconcert van dit festival. In oktober 2018 won Maarten de eerste prijs in zijn categorie van het in SGO-Concours.

www.maartenwilmink.com


Trienke Dijkstra

Trienke Dijkstra (1992) begon op 8-jarige leeftijd met vioollessen bij Mia Beckers en vervolgde deze later bij Ineke Woudenberg. Tijdens haar studie Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede ontving ze vioollessen van Skye Carman en Tina Nijman-Hirte.

Na haar afstuderen werkte Trienke drie jaar fulltime in het Voortgezet Onderwijs en dirigeerde ze verschillende koren. De viool bleef echter roepen en in september 2018 begon ze daarom met hoofdvaklessen viool bij Sylvia van der Grinten aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Sinds september 2019 studeert Trienke als voltijd student Klassieke Muziek aan het ArtEZ Conservatorium bij Maria-Paula Majoor.

Naast haar studie werkt Trienke als muziekdocent in het Voorgezet Speciaal Onderwijs, dirigeert ze het Benjamin Strijkorkest (het voorbereidend orkest voor het Britten Jeugd Strijkorkest) en geeft ze privé vioollessen. Ook is ze concertmeester bij het Oost-Nederlands Symfonieorkest en speelt ze sinds 2014 elke zomer in het Nederlands Strijkersgilde.

 www.trienkedijkstra.nl