Streekmarktconcert: Chloë Elsenaar en Tjako van Schie

Zaterdag 4 november 13:00 – 14:00 uur

Chloë Elsenaar op viool met Tjako van Schie aan de piano

Op zaterdag 4 november 2017 organiseert de vereniging ‘Cultuurvrienden Oude Blasius’ haar derde streekmarktconcert. Die concerten zijn bedoeld voor talentvolle amateurmusici en willen hen een podium in de Oude Blasiuskerk bieden, tijdens de zaterdagen van de Deldense streekmarkt. Deze keer met de jonge violiste Chloë Elsenaar die op piano begeleid wordt door de professional Tjako van Schie.

Chloë Elsenaar

Violiste Chloë Elsenaar (uit Ommen) is in 1997 in Zuid-Groningen geboren en heeft als 6-jarige haar eerste lessen van Gea van der Woude gekregen. Na een aantal jaren is ze lessen gaan volgen bij de Zwolse Vioolacademie van Adriaan Stoet. Op zevenjarige leeftijd kreeg ze haar eerste eervolle vermelding bij het Haydn Muziek Festival. Ze won de eerste prijzen en speelde met professionele muziekensembles, onder meer met het Valerius Ensemble. Bij het Utrechts muziekfestival kreeg ze een eervolle vermelding (kwartet) en bij het Prinses Christina Concours (solo). Een paar jaar later won ze de tweede prijs op het Prinses Christina Concours (regio oost) en mocht vervolgens naar de Dag van de Genomineerden in Den Haag.

Chloë studeert momenteel op het conservatorium te Zwolle bij al genoemde hoofdvakdocent Adriaan Stoet. Zij bespeelt een viool met daarin een etiket van Stradivarius.

Meer over Chloë: chloeelsenaar.nl

Tjako van Schie

Pianist Tjako van Schie (uit Amsterdam) werd in 1961 in Coevorden geboren. Hij ontving zijn opleiding van Ben Smits aan het Zwolse Conservatorium. Na zijn studie daar volgde hij diverse masterclasses en hij speelde vele concerten in Europa, China, Canada. Tjako werkt tegenwoordig als uitvoerend pianist, docent aan het Conservatorium van Amsterdam, repetitor, componist, arrangeur en coach, en schrijft artikelen over muziek. Verder is hij in Porto, Portugal, werkzaam als gastdocent aan de School voor Muziek, Kunst en Amusement.

Meer over Tjako: tjako.nl

Het programma dat Chloë en Tjako in Delden gaan spelen: Romance in G gr.t. van L. van Beethoven (op. 40), Caprice nr. 15 van N. Paganini, Aeriko van C. Tsoupaki, Vioolconcert in a kl.t. van A. Dvorák (deel 2 en 3) en Zapateado (op. 23) van P. Sarasate.