Urker Mannenkwartet & Clara de Vries

Het Urker Mannenkwartet komt zingen, samen met sopraan Clara de Vries. Zij staan voor vrijdagavond 18 december geprogrammeerd, vanaf 20:00 uur. En brengen een prachtig gevarieerd kerstprogramma met veelzijdig zingen, op veilige afstand, op het Podium Oude Blasius.

Het kerstconcert van de Cultuurvrienden Oude Blasius in Delden gaat ondanks corona door, ondanks. Wel uiteraard met alle beperkingen die daarvoor nu gelden: alleen voorverkoop, maximaal 30 concertgangers, verspreid in de kerkzaal zitten. Maar is ook weer online te volgen, via:
https://kerkdienstgemist.nl/stations/1687-Protestantse-Gemeente-Delden/

Leden van de Cultuurvrienden Oude Blasius hebben voorrang in de kaartverkoop. Anderen kunnen ook hun belangstelling tonen voor een toegangskaartje. Zowel leden als niet-leden kunnen zich aanmelden op het mailadres van penningmeester Jan Jansen: jjjansen27@gmail.com . Hierna ontvangen zij bericht of die aanmelding geaccepteerd is. Voor de daadwerkelijke betaling van de toegangskaartjes geldt vervolgens het bankrekeningnummer van de Cultuurvrienden Oude Blasius: NL45 RABO 0317 6914 14Het Urker Mannenkwartet bestaat uit vier enthousiaste Urker vrienden: Jan Loosman – 1e tenor, Johan Baarssen – 2e tenor, Klaas Pasterkamp – bariton en Bert van Slooten – bas. Zij staan bij hun concerten onder leiding van de charismatische dirigent Gerwin van der Plaats. Naast het zingen van mooie liederen is het primaire doel van het kwartet het ‘zingen tot de eer van God’. Dat past uiteraard goed bij een kerstconcert in de Oude Blasiuskerk. Maar hun repertoire is ook gevuld met klassieke en wereldlijke werken. Een volwaardig, veelzijdig en inspirerend kerstconcert is hen wel toevertrouwd!
Zie: www.urkermannenkwartet.nlZeker ook omdat de vanuit de concerten van de Cultuurvrienden bekende en gewaardeerde sopraan Clara de Vries weer van de partij is. Naast de klank van mannenstemmen van het kwartet laat zij een hogere vrouwenstem klinken. En zorgt daarmee voor een heerlijk contrapunt. Clara de Vries heeft na haar opleiding aan het Conservatorium in Zwolle lang intensief gestudeerd bij Aafje Heynis. En heeft al een lange zangloopbaan achter de rug in de liedkunst, de opera, de koormuziek. Ze heeft in grote en kleine Nederlands zalen, kerken en schouwburgen gezongen. Tournees maakte ze door Europa, Canada, Korea, Singapore en Indonesië. En is inmiddels te beluisteren op meerdere cd’s. Haar zingen en zangonderwijs staan in het teken van zuiverheid en een oprechte houding ten opzichte van de muziek.
Zie: www.claradevries.nl

Op het kerstprogramma staat onder meer: Panis Angelicus van C. Franck, He shall feed his flock van G.F. Händel, Ave Maria van G. Caccini, Maria Wiegelied van M. Reger en Stille Nacht van F. Grübner.

Kortom: het kerstconcert van de Cultuurvrienden vindt in de Oude Blasiuskerk van Delden plaats. Op vrijdagavond 18 december, 20:00 uur. Met het Urker Mannenkwartet en sopraan Clara de Vries. De kerkzaal is om 19:30 uur open. Voor dit speciale kerstconcert geldt een toegangsprijs: € 10.