Euregio Winter Orkest

Zaterdag 1 februari 2020, 15:30 – 16:30 uur. Het Euregio Winter Orkest onder leiding van Mechteld Lindeboom.Het Euregio Winter Orkest ( EWO ) is negentien jaar geleden opgericht door twee enthousiaste strijkersdocenten uit Enschede te weten Mechteld Lindeboom (celliste) en Manuela Tannemaat (violiste). Sedert 2015 heeft viooldocent Jan Dam uit Haaksbergen zich ook aangesloten bij de organisatie. Het strijkersorkest bestaat uit ongeveer 30 leerlingen in de leeftijd van 6 – 14 jaar uit de hele regio en repeteert in de maanden november tot en met februari twee tot drie keer per maand op de vrijdagmiddag of een enkele zondag. Daarnaast is er eind januari een echt studieweekend in Duitsland. Het project wordt in februari afgesloten met twee á drie concerten. Het orkest staat onder de bezielende leiding van Mechteld. De viooldocenten Manuela Tannemaat, Louis Lindeboom en Jan Dam ondersteunen de spelers tijdens de repetities en concerten. In het verleden hebben EWO-ensembles verschillende keren deelgenomen aan het jaarlijkse Jeugd Muziek Concours Oost, waarbij ze vaak in de prijzen vielen. Het repertoire is veelzijdig en omvat muziek uit de barok, klassieke tijd, romantiek en filmmuziek.

Het concert in Delden vindt, onder auspiciën van de Cultuurvrienden Oude Blasius, plaats op zaterdag 1 februari 2020, 15:30 uur, in de Oude Blasius aan het Kerkplein 3. Het concert duurt een uur. Mochten er kinderen zijn, die een instrument spelen en graag mee willen spelen in het EWO, dan kunnen ze zich aanmelden bij het EWO-team of via eworkest@outlook.com 
Kaartjes kosten €5 voor leden Cultuurvrienden en €7 voor niet-leden. Deze kaarten zijn te verkrijgen bij The Read Shop Delden en voorafgaand aan het concert aan de kerkzaal.