Trio Clara de Vries, zomerconcert 2019

Zondag 16 juni 2019, 15:30 – 17:30 uur
Trio Clara de Vries (sopraan), Adriaan Stoet (viool) en Harold Kooij (piano)

Het zondagmiddagconcert op zondagmiddag 16 juni 2019, brengt het Trio Clara de Vries ten tweede male op het podium van de Blasiuskerk. Al in het eerste concertjaar (2017) van de Cultuurvrienden stonden sopraan Clara de Vries, violist Adriaan Stoet en pianist Harold Kooij geprogrammeerd. Dat was een uiterst kwaliteitsvol en memorabel concert, volgens de concertgangers.
Een drietal prachtige en bevlogen musici komt spelen. Een introductie.
Clara de Vries, sopraan, wortelt in de traditie van de Hollandse zangschool. Zij is opgeleid door de internationaal bekende alt Aafje Heynis (1924). Ze geeft ook les in zang. Haar zingen en zangonderwijs staan in het teken van zuiverheid en een oprechte houding ten opzichte van muziek. U vindt meer bijzonderheden over haar op http://claradevries.nl/zingen/.

Adriaan Stoet is een eigentijds violist die veel verschillende muziekstijlen weet te combineren. Het liefst speelt hij een mix van klassiek, melodische rock en opzwepende zigeunermuziek. Hij is afgestudeerd bij de beroemde violist Philippe Hirshhorn. Als viooldocent hanteert hij sinds 1987 een eigen vioolmethodiek. Zie ook http://www.zwolsevioolschool.nl/docent/adriaan-stoet/.
Harold Kooij, pianist, is een energieke muzikale duizendpoot. Hij kan jazz, pop en musical combineren met klassieke muziek. Met verschillende concerten en cd-opnames en als arrangeur heeft hij zijn naam gevestigd. Harold staat bekend als veelzijdig improvisator en begeleider van grote muziekprojecten. Lees meer op http://haroldkooij.nl/.

Het wordt een zondagmiddagconcert vol van swing en passie! In een wervend optreden brengen zij een veelzijdig en afwisselend programma met opera, musical, filmmuziek, blues en pop, van o.a. Vivaldi, Piazzolla, Monti, Léhar, Strauss en Gershwin. In eigen arrangementen, met als motto: ‘opzwepend, swingend, verstild en romantisch!’