Duo Hanneke Rouw & Masha Galperina

Bevrijdingsconcert 2019: Duo Hanneke Rouw (cello), Masha Galperina (piano)

Jaarlijks organiseert de vereniging Cultuurvrienden Oude Blasius op 5 mei een bevrijdingsconcert. Met als bijzonderheid: vrije toegang, vrije gift. Een stijlvol en inspirerend duo is daarvoor aangetrokken: Hanneke Rouw (cello) en Masha Galperina (piano). Zij spelen werken van Debussy (cellosonate in d klein, L. 135), Prokofiev (cellosonate in C groot (Opus 119) en als prachtig slot van Piazzolla: Le Grand Tango. Er mag gedanst worden op een bevrijdingsconcert!
Hanneke Rouw (1987) is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Stephen Isserlis en Anner Bijlsma.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.
Masha Galperina (1989) is geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool aldaar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde en lessen kreeg van Lena en Michael Markov. Vanaf 2005 studeerde ze bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In 2012 is ze aldaar afgestudeerd met een 9,5 met onderscheiding voor haar eindexamen. Tijdens haar master heeft ze tevens lessen genoten van Frank Peters.
Masha heeft meerdere prijzen op haar naam staan, waaronder driemaal de 1e prijs behaald bij het Prinses Christina Concours Oost. Voor haar eindexamen kreeg Masha de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie. Masha heeft gesoleerd bij het Symfonia Jong Twente, Oost-Gelders Symfonieorkest en het Orkest van het Oosten met pianoconcerten van o.a. Rachmaninov, Chopin en Mendelssohn. Ze is ook zeer actief op het gebied van kamermuziek. Zo heeft ze samengewerkt met de leden van het Valerius Ensemble en treedt ze vaak op met haar vaste ensembles en in gelegenheidsformaties.
Debussy – Cello Sonate in d klein (L. 135)
Lent, sostenuto e molto risoluto
Sérénade: Modérément animé
Final: Animé, léger et nerveux

Prokofjev – Cello Sonate in C groot (Opus 119)
Andante grave
Moderato
Allegro, ma non troppo

Piazzolla – Le Grand Tango