Libero Strijkerskwintet

Op paasmaandag 22 april komt het Libero Strijkerskwintet spelen in de Oude Blasius Delden. In een middagconcert van 15:30 – 17:00 uur. De ‘Cultuurvrienden’ hebben dit jonge professionele Spaanse kwintet vast kunnen leggen in een meesterlijk programma. Met werken van Janáček (Idyll for Strings), Bach (Brandenburgse Concert no. 3), de ‘tophit’ van Barber (Adagio for Strings) en Mozart (het heerlijke Divertimento in D. groot).

Het Libero Strijkerskwintet is voortgekomen uit het Libero Strijkorkest. Dat is een jong en ambitieus ensemble dat door een groep professionele musici werd opgericht in Zwolle in 2016 en bestaat uit 14 strijkers. Het orkest onderscheidt zich met jeugdig enthousiasme, uitbundige energie, hoogwaardig uitvoeringsniveau en een moderne manier van spelen: uit het hoofd!

De naam Libero (vrij) staat voor deze bijzondere keuze: alles wordt uitgevoerd zonder bladmuziek en zonder dirigent. De musici hebben zichzelf bevrijd van de ketenen van de klassieke muziek! Die vrijheid verbetert de kwaliteit van het samenspel en het contact: zowel tussen de musici onderling, als ook tussen musici en publiek. Het Strijkerskwintet volgt deze lijn. Het kwintet bestaat uit het Spaanse vijftal Julia Pareja (viool 1), Carlos Gómez (viool 2), Esther Fernández (altviool), Berta García (cello) en Miguel Moreno (contrabas).

Programma

L. Janáček  – Idyll for strings, JW VI/3

   1. Andante

   2. Allegro-Moderato

   3. Moderato – con moto

   4. Allegro

   5. Adagio – Presto – Tempo I

   6. Scherzo and Trio

   7. Moderato

J. S. Bach – Brandenburg concerto n. 3 in G Major, BWV 1048

   I. Allegro

   II. Adagio

   III. Allegro

S. Barber – Adagio for Strings

W. A. Mozart- Divertimento in D Major, K. 136

   I. Allegro

   II. Andante

   III. Presto


Dus, paasmaandag 22 april 2019, 15:30 – 17:00 uur, Oude Blasius, Kerkplein 3, 7491 BM Delden. Toegangskaarten in de voorverkoop: voor leden €10, voor niet-leden €12. (Overmaken, uiterlijk 20 april, op NL45 RABO 0317 6914 14.) Aan de kerk op 22 april, vanaf 14:30 uur: voor leden €12, voor niet-leden €14. Vrije toegang voor jongeren tot en met 16 jaar. Info: www.cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl