Ensemble de Nootzaak

Zaterdag 23 februari 2019, 19:30 – 21:00 uur

Ensemble de Nootzaak – Passie voor kamermuziek

Ensemble de Nootzaak staat voor eigentijdse kamermuziek met een afwisselend karakter. Hoewel hun handelsmerk geen daadwerkelijke noten en zuidvruchten beslaat, zoals de naam misschien doet vermoeden, biedt het ensemble wel degelijk een grote verscheidenheid aan ‘noten’ in hun ‘zaak’. Muziek en daarmee cultuur ‘aan de man brengen’, daar ziet het Ensemble de Nootzaak van in.

Het ensemble bestaat uit vier blazers (hobo, klarinet, fagot, hoorn) en een pianist die, naast hun werkzaamheden als docerende en uitvoerende (orkest-)musici, met veel plezier en toewijding op hoog niveau kamermuziek maken. Werken voor het volledige kwintet komen aan bod, maar ook kwartetten, trio’s en duo’s. Hun gedeelde passie voor kamermuziek en het inspireren van iedere luisteraar, ongeacht leeftijd en muzikale achtergrond, vormen voor de musici de grote drijfveren voor hun samenspel.

De musici van Ensemble de Nootzaak zijn Wouter Munsterman (piano), Niels Pol (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Henk Veldt (hoorn) en Suzanne van Berkum (fagot). Zij zijn werkzaam bij diverse conservatoria, muziekscholen en in allerlei ensembles. En staan garant voor professioneel, veelzijdig en inspirerend musiceren, op hoog niveau.

Programma

K. Stamitz (1746-1801) – Kwartet voor blazers in Es
F. Poulenc (1899-1963) – Sonate voor klarinet en piano
C. Reinecke (1804-1857) – Trio Pathétique, voor klarinet, fagot en piano (1827)
F. Poulenc (1899-1963) – Trio voor hobo, fagot en piano
L. van Beethoven (1770- 1827) – Kwintet voor piano en blazers in Es