Indrukwekkende uitvoering Het Gemis, 13.05.23

Het was een indrukwekkende uitvoering van de verse compositie Het Gemis, Hans Barkel. Op zaterdagavond 13 mei, in de concertreeks van de Cultuurvrienden Oude Blasius Delden. In iets meer dan een halve dag werd het podium Oude Blasius omgetoverd tot een soort van Eurovisie Songfestival-achtige setting. Daartoe werden met twee vrachtwagentjes een compleet podium en heel veel kisten met apparatuur voor licht en geluid aangevoerd en geïnstalleerd, het paste allemaal! In het concert waren duidelijk elementen uit de klassieke Katholieke mis te horen zoals het Sanctus en het Agnes Dei, maar ook gospelachtige delen en stukken met een modernere – musical-achtige – beat.

Ook in functionele showelementen, zo werd het koor van de kerk bij elk deel van het concert uitgelicht in een andere kleur met een anderhalf meter groot kunstwerk terzijde als decor. De openings- en slotakte met twee heuse danseressen, niet te vergeten het prachtig zingende koor en de solisten.

Kortom een heel bijzondere avond, hulde voor AD Fundum, dirigent/componist Hans Barkel legt eer in met zijn schepping.